FLAM AL VAROMA AMB THERMOMIX

Ingredients per 6-8 flams:

 • 500 gr. de llet sencera
 • 4 ous
 • 130 de sucre
 • 200 gr. de caramel líquid
 • 700 gr. d’aigua

PREPARACIÓ:

 1. Preparem els motlles d’alumini i al fons hi aboquem el caramel líquid de manera que quedi tot el fons cobert.
 2. NOTA: Fer el caramel és molt fàcil si no volem fer servir el comercial. En una paella fonem a foc alt 200 gr. de sucre amb dues cullerades d’aigua. De tant en tant inclinem el pot perquè es fongui igual per totes bandes. Quan el sucre hagi agafat un color daurat fosc l’apartem ràpidament perquè sinó se’ns cremarà i l’aboquem als motlles.
 3. Seguim. Posem la llet, els ous i el sucre dins el pot i barregem 10 segons/velocitat 4.
 4. Si al pot de la Thermomix hi estem cuinant alguna cosa, aquest pas es pot fer perfectament amb la batedora de tota la vida.
 5. Aboquem el líquid als motlles i els tapem amb paper film o paper d’alumini.
 6. Posem quatre-cinc motlles al recipient Varoma i 2-3 motlles a la safata varoma. Si en volem posar més és possible que alguns no quedin cuits del tot amb el temps de la recepta. Els que no estiguin fets, els deixem una estona més a la mateixa temperatura, si cal afegirem una mica més d’aigua i ja està.
 7. Un cop tenim els flams preparats tenim dues opcions: o programem una recepta per fer a sota recordant-nos d’indicar temperatura varoma enlloc de 100 o 120 graus; o omplim el pot amb aigua i programem 40 minuts/varoma/velocitat 1.
 8. I la feina ja la tindríem feta. Passada aquesta estona comprovem amb un escuradents si estan cuits (ha de sortir net) i si encara no estan prou quallats allarguem 10 minuts més varoma /velocitat 1
 9. Els deixarem refredar una hora abans de posar-los a la nevera. I si aconseguim evitar la temptació de menjar-nos-els el mateix dia, l’endemà tindran millor textura i serà més fàcil desemmotllar-los, si els volem servir en un plat.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: ESTOVALLES DE PAPER

Origen: FLAM AL VAROMA AMB THERMOMIX

Anuncis

Un pensament sobre “FLAM AL VAROMA AMB THERMOMIX

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.