Turbot amb refregit.

Ingredients:

 • 1 turbot d’uns 700 g.
 • Sal maldon.
 • pebre negre.
 • 5 grans d’all.
 • oli d’oliva verge extra.
 • vinagre de Modena o de vi.
 • 1 cayena o una mica de bitxo.
 • 1 manat de julivert.

Temps d’elaboració: 15 minuts

Elaboració:

 1. A l’hora de comprar el turbot demanarem al nostre peixater que li tregui els budells i el deixi sencer. També podem fer aquesta mateixa recepta amb els filets ja nets que us pot preparar el peixater, però per mi no queda igual de gustós.
 2. Una vegada a casa el rentem i l’assequem amb una mica de paper de cuina.
 3. Posem una planxa al foc amb una mica d’oli, salpebrem el turbot i quan la planxa està ben calenta posem el peix per la part blanca, deixarem uns 4 minuts i girarem deixant 4 minuts mes. El peix a de quedar daurat per fora i melós per dintre.
 4. Mentre es fa el peix comencem a preparar el refregit: en una paella al foc, posarem 5 cullerades d’oli, afegim la canyella i els alls tallats a rodanxes, i deixem fer uns minuts, hem d’estar pendents ja que els alls es cremen amb molta facilitat, i amargarien. Una vegada daurats els alls, retirem la paella del foc i afegim amb compte de no cremar-nos, el vinagre. Tornem a posar la paella al foc i deixem uns 2 minuts, retirem i reservem.
 5. Una vegada fet el turbot el posem en una safata per servir, li posem una mica de julivert tallat petit i li tirem per sobre el refregit.
 6. Jo he servit el turbot tal qual o sigui sencer i a taula he tret els filets de cada plat. Si us animeu a provar-ho us puc assegurar que queda realment gustós. Si no us animeu per aquest peix una mica lleig d’aspecte, podeu fer la mateixa recepta amb altres peixos: Lluç, daurada, llobarro, besuc o bacallà fresc.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: AL CALIU DE LA CUINA

Origen: Turbot amb refregit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.