La llengua, el mirall de la nostra salut digestiva

Segons la Medicina Ayurvèdica (el sistema tradicional de medicina India) i la Medicina Xina, la llengua i els òrgans interns estan relacionats a través de connexions circulatòries. És per això que utilitzen l’anàlisi de la llengua com a mètode de diagnòstic. L’aspecte de la llengua ens indica la qualitat del sistema digestiu.

Al analitzar la llengua hem de valorar: primer, el seu tamany, forma i coloració; segons les característiques de la saburra (la matèria espessa que, en forma de capa blanquinosa, s’acumula en la llengua).

Aquesta imatge ens mostra els punts de la llengua que s’identifiquen en cada un dels òrgans. Alteracions en aquestes zones ens indiquen alguna irregularitat a nivell dels òrgans corresponents.

Un aspecte saludable de la llengua seria de color vermell pàlid, amb una escassa saburra i sense marques dentals. Hem de tenir en compte que certs aliments influeixen en la forma, coloració i característiques de la saburra i la temperatura de les begudes (ferda o calenta).

Una manera de tenir cura de la llengua és netejar-la cada matí abans d’esmorzar. Els raspadors d’acer inoxidable ens ajudaran a eliminar la capa de saburra formada per cèl·lules velles, toxines, restes de menjar i bacteries. No serveix raspatllar-se la llengua amb el raspall de dents o un netejador de llengua ja que la irriten. Si volem, també podem optar per utilitzar una cullera d’acer.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: MENTNUTRICIONAL

Origen: La llengua, el mirall de la nostra salut digestiva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.