CALAMARS FARCITS I CALÇOTS ABRIGATS AMB PASTA FULLADA

Ingredients per 4 persones:

 • 2 calamars (mida un pam),
 • 2 ous durs,
 • un grapadet de pinyons,
 • 150g. de trinxat de porc,
 • 100g. de ceps secs,
 • 10 calçots,
 • un paquets de pasta de full,
 • 1 ou cru,
 • sal, oli, pebre
 • per decorar (al vostre gust: sèsam, amapola (rosella, badabadoc, ……), kikos passats pel 123, pipes …)

Preparació:

 1. Posem a bullir 20′ els ous per fer-los durs i els reservem. En una paella posem un bon raig d’0li i sofregim els calçots tallat a rodanxetes de mig dit ( no massa estona, el calçot té la pell molt fina i de seguida agafa color), les potetes del calamar tallades ben petitetes, el trinxat, els ceps que prèviament ja haurem hidratat amb l’aigua i els tallarem petits abans de posar-los a la paella. Quan tot això estigui roset i posarem els pinyons, els ous durs talladets ben petits, la sal i el pebre.
 2. Reservarem aquesta mescla uns minuts, mentres posem el forn a 200º amb l’aire i el gratinador i el deixem escalfar. Agafem els calamars (va molt bé si els gireu de dintre a fora ) a mi ja m’ho va fer la Conxita que és un sol.
  Agafem una cullera i els omplim amb la mescla anterior, per seguretat els tanquem amb un escuradent. Agafem la pasta de full, l’escampem per sobre el màrmol de la cuina amb una mica de farina perquè no s’ens enganxi. Emboliquem cada calamar amb un tros de pasta de full i el coloquem a una platera per anar al forn. Per acabar els pintem amb un ou batut i posem la decoració al gust. Nosaltres en un i vam posar amapola i l’altre sèsam ;))
 3. El posem al forn 40′, sense cap por!! us te de quedar com a la foto.
 4. Per acompanyar el calamar, se’n recordeu del curs de rissottos del Caprabo que ens van regalar unes capses de rissotto ja fet?, doncs a nosaltres ens va anar de “fàbula” per acompanyar aquest plat. I vam incloure unes cloïsses de més a més.
 5. Bon profit!

Recepta extreta de “La Vella Carmanyola”

Origen: CALAMARS FARCITS DE … I CALÇOTS ABRIGATS AMB PASTA DE FULL

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.