ESCABETX A LA MEUA

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

 • 12 sardines grans
 • 1 got d’oli d’oliva
 • 1/3 de got de vinagre de Mòdena
 • 1 got de conyac
 • 1 got d’aigua
 • Farina
 • 1 cabeça d’alls
 • Sal
 • 1 fulla gran de llorer o 2 de petites

PREPARACIÓ:

 1. Netegem les sardines llevant-les les escates i tallant-les el cap, les obrirem per la meitat i els llevarem l’espina central tenint cura de no llevar –ne massa molla. Una vegada totes netes, les col·loquem a la bossa de plàstic i li aboquem dues o tres cullerades de farina. Sacsegem la bossa de manera que queden impregnades per totes bandes. En traure-les de la bossa, els llevarem la farina sobrant per tal que no n’hi haja massa.
 2. Posarem a calfar l’oli a la paella. Agafem els alls i, un per un, els peguem un colpet de manera que se’ls amolle una mica la pell. Mentrestant, hi sofregirem els alls sense que es cremen, junt amb la fulla de llorer. Quan hagen agafat un color daurat els traiem i els deixem en un plat.
 3. En l’oli ben calent, anem sofregint les sardines sense que se’ns cremen. Les fregirem, com a molt, de dues en dues, de manera que no abaixe la temperatura de l’oli. En estar ben fregides, les anem col·locant en un altre plat. Del resultat de fregir les sardines, l’oli s’haurà omplit una mica de farina. No passa res. Contribueix a què estiga més bo el plat.
 4. Ara tornem a abocar els alls i la fulla de llorer a la paella, el vinagre, el conyac i farem que bulla tot durant uns minuts. Ara hi abocarem l’aigua i tornarem a fer que arrenque el bull.
 5. Mentrestant, anem col·locant les sardines a l’olleta de fang.
 6. Deixem que el contingut de la paella bulla durant tres o quatre minuts i, llavors, l’abocarem sobre les sardines, de manera que queden ben cobertes amb la mescla d’oli, vinagre, conyac, aigua, sal, alls i llorer. Tapem l’olleta i la deixem refredar damunt del banc de la cuina.
 7. Quan haja assolit la temperatura ambient, la posarem a la nevera i esperarem durant un parell de dies per tal de menjar-nos-el.

Recepta extreta de “A la Taula i al Llit…”

Origen: ESCABETX A LA MEUA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.