Edulcorants naturals

Sou molts els que us heu plantejat reduir o suprimir el consum de sucre refinat (sucre blanc) de la vostra dieta. Són ben coneguts els seus efectes nocius per la salut: acidifica l’organisme, excitar el sistema nerviós, afecta a la pèrdua de vitamines i minerals, afavoreix a l’obesitat i el sobrepes etc.

Eliminar el sucre de la dieta pot ser més complicat del que ens pensem, ja que molts aliments, begudes i dolços contenen sucres afegits.

Deixar de consumir sucre implicat: eliminar de la dieta el sucre de taula (sucre blanc o sacarosa) i tots aquells productes que en contenen. En aquest cas haurem de llegir etiquetes i identificar la quantitat de sucre que contenen. Un bon recurs és consumir aliments poc processats, per guiar-nos podem escollir aquells aliments que, en el seu etiquetatge no hi hagi més de 5 ingredients. Tanmateix rebutgeu tots aquells aliments i begudes que continguin un alt percentatge de sucre.

Per altra banda, hem de tenir en compte els substituts del sucre. Entre ells els edulcorants artificial, la sacarina o espartam per exemple. No recomanem el seu consum, ja que hi ha molts estudis que qüestionen el seu consum per l’efecte negatiu, tot i que hi ha controversista, preferiblement recomanem alternatives: els sucres naturals com fruita seca (dàtils, panses, etc.), estèvia, mel, melasses i xarops, sucre negre, etc. És important assegurar que aquests productes siguin de bona qualitat, tot i tenir un preu més elevat a la llarga notarem la diferència.

Aquests substituts son una bona opció per endolcir els nostres plats i begudes, però el millor per la salut és consumir edulcorants en moderació, no abusar i acostumar el cos a menjar aliments i begudes sense l’afegit de dolç. Els propis aliments ja són dolços de per sí, com per exemple les fruites de l’estiu! És aquesta la quantitat de sucre que el nostre cos necessita.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: MENTNUTRICIONAL

Origen: Edulcorants naturals

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.