Mandonguilles amb sèpia

Mandonguilles amb sèpia

Ingredients:

 • 100 gr de carn magra de porc picada
 • 100 gr de cansalada picada o papada
 • 150 gr de vedella picada
 • molla de pa sucada amb llet
 • julivert picat
 • 1 dent d´all
 • un xic de brandy i d´oporto
 • 1 ou
 • sal, pebre
 • 1 pebrot verd
 • 1 pebrot vermell
 • 1 ceba grossa
 • 200 gr de tomàquet concentrat
 • un BG (llorer, farigola, fonoll sec)
 • mig litre de brou de peix
 • mig litre de brou de pollastre

Preparació:

picada (nyora, el coral de la sèpia, uns brins de safrà, ametlles torrades, avellanes, pinyns, una mica de xocolata, oli, aigua, julivert)

Començarem tallant la sèpia a daus més o menys regulars i la daurem a consciència, una bona estona, sense presses i amb el foc mitjà. Afegim la ceba i seguim daurant (amb la sèpia inclosa) i quan la ceba tingui un bon color afegim els pebrots, tallats a daus però que no siguin petits. Deixem coure a foc lent, remenant de tan en quan. Aprofitem per fer les mandonguilles, ja que prèviament (de fet aquest pas seria el primer de la recepta) hem juntat els tres tipus de carn amb el pa sucat amb llet, els licors, el julivert, l´all, l´ou, la sal i el pebre i ho hem deixat reposar una estona. Donem doncs forma a les mandonguilles i les fregim en una cassola apart. Les reservem. Tornem al guisat de sèpia i hi afegim un gra d´all tallat a làmines i el tomàquet. Quan aquest comenci a estar sec, de fet ben sec, mullem amb un raig de brandy, deixem evaporar l´alcohol, hi posem el BG i mullem amb els dos tipus de brou. Moment de posar-hi les mandonguilles i que cogui tot junt uns quinze minuts. Llavors ve el moment “conyàs” i que, si voleu, podeu prescindir, però llavors el plat no us queda tan net ni lluït. Em refereixo a que heu de destriar les mandonguilles i la sèpia de tota la resta, colar el brou ben colat i reduit una mica el que en surti. Afegim la picada, seguim reduint si fa falta, incorporem les mandonguilles i la sèpia i si cal deixem coure uns minuts més a fi d´aconseguir la textura ideal de salsa.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: FOOD AND FOOT

Origen: Mandonguilles amb sèpia

Anuncis

Un pensament sobre “Mandonguilles amb sèpia

 1. Retroenllaç: CARN I AUS – Receptes de la Cuina Catalana | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s