Quiche de carabassí i bacó

Ingredients (per a 4 persones):

 • 1 làmina de pasta brisa
 • 1 carabassí gran
 • 1 paquet de daus de bacó (120 g aproximadament)
 • 2 porros
 • 2 ous
 • 200 ml de nata (1 bric petit de nata per cuinar)
 • Oli, sal, pebre bo i nou moscada

Preparació:

 1. Per començar a fer el farciment de la quiche, rentam i tallam el porro ben petit, i pelam el carabassí i el tallam en daus que no siguin massa grans. En una pella amb oli calent sofregim les verdures, fins que comencin a estar blanes i transparents. A continuació afegim el bacó i el deixam coure fins que estigui daurat. Salpebram el conjunt amb una mica de sal, pebre bo i nou moscada.
 2. En un bol batem els dos ous i els mesclam amb la nata líquida (si el voleu més lleuger podeu utilitzar llet evaporada). Quan les verdures i el bacó estiguin cuits, ho abocam tot dins el bol, remenam, i tastam. Si fa falta, ara és el moment de rectificar.
 3. Mentre es sofregeix el farciment podem anar coent la pasta, en un motlle (millor sí és específic per a quiche amb la part d’abaix desmuntable). Untam el motlle amb una mica d’oli i col·locam la pasta ben estirada, retirant el que sobresurti. Ho cobrim amb paper de forn amb llenties o cigrons per a què facin pes mentre es comença a coure. Ho enfornam uns 20 minuts amb el forn calent a 170-180 graus. Passat aquest temps, retiram el paper de cuina i hi abocam la mescla de les verdures i el bacó.
 4. Ho tornam a enfornar, aquesta vegada uns 10-12 minuts. La traiem del form, deixam refredar, desemmotllam i ja està feta la quiche! Bon profit!
 5. Nota: Si us agrada, podeu incorporar també una miqueta de formatge al farciment abans d’abocar-lo a sobre de la pasta mig cuita.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: WHAT’S IN MY HEAD

Origen: Quiche de carabassí i bacó

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.