Sopa de farigola amb pa torrat i ou poché

Ingredients:

 • 1 manat de farigola fresca (o 4 cullerades soperes de farigola seca) + flors de farigola per decorar
 • 1 ceba grossa
 • 1 all
 • 1 litre d’aigua
 • Sal i oli d’oliva
 • 4 llesques de pa
 • 4 ous

Elaboració:

 1. Abans de començar preparem els ous: per a cadascun d’ells tallem un quadrat de paper film, el posem en una superfície plana i l’untem amb una mica d’oli d’oliva. Trenquem l’ou i el col·loquem al centre amb un polsim de sal. Unim les puntes del paper film en forma de bossa o saquet i amb un cordill les lliguem, de manera que hem fet una mena de bossa i hem deixat l’ou ben tancat a dins. Els reservem.
 2. Tallem la ceba a la juliana ben fina i la rossegem en una olla amb un raig d’oli d’oliva. La deixem fer a foc lent, fins que agafi color i estigui ben estovada.
 3. Llavors hi afegim un litre d’aigua i deixem que arrenqui el bull. Quan bulli la deixem fer 5 minuts.
 4. A continuació afegim un polsim de sal i el manat de farigola fresca lligada amb un cordill (si és seca, al llibre Deliciosa natura recomanen posar-la a l’olla dins un saquet de malla fina). Quan torni a bullir, l’apartem del foc, posem dins la sopa les bosses dels ous, tapem l’olla i deixem infusionar la farigola durant deu minuts. Amb la mateixa escalfor els ous s’aniran fent mentre les herbes aromatitzen la sopa.
 5. Mentre la sopa infusiona i els ous pochés s’estan fent a dins, preparem el plat: torrem una llesca de pa sec per a cada plat a servir (4 si fem les 4 racions). La suquem amb all i l’amanim amb un raig d’oli d’oliva.
 6. Passats els 10 minuts, traiem el ram de farigola de la sopa, obrim les bossetes dels ous i en col·loquem amb cura un a cada plat. Finalment, servim un parell de cullerots plens de sopa i decorem amb unes quantes flors de farigola.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: JOCS DE CUINA

Origen: Sopa de farigola amb pa torrat i ou poché

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.