Croquetes casolanes de pernil ibèric.

Ingredients:

 • 200 g de Pernil ibèric, tallat molt petit.
 • 1 os de pernil iberic.
 • 2 ous ecològic.
 • 1,500 litres de llet sencera.
 • 115 g de farina.
 • 75 g de mantega.
 • 2 cebes de Figueres grosses.
 • sal i pebre.
 • nou moscada.

Per arrebossar:

 • ou batut.
 • Farina.
 • farina de galeta.
 • oli.

Temps d’elaboració: 1 hora 1/4

Elaboració:

 1. Primer de tot posarem els ous en aigua freda i sal en un cassó al foc i deixarem bullir uns 10 minuts. Quan estan fets, els trèiem del aigua refredem amb aigua freda, els trèiem les closques i reservem.
 2. Posarem en una cassola al foc la mantega i abocarem les cebes trinxada, salpebrem i la deixem confitar uns 10 minuts, ha de quedar confitada però blanca.
 3. Una vegada feta aboquem la farina i sense parar de remenar deixem que la farina es torri a foc mig durant uns 5 minuts. Retirem del foc i deixem refredar. En aquest pas veure-ho que al posar la farina a la mantega i la ceba, agafarà una textura espessa, però estigueu tranquils perquè es normal, això si, es important no parar de remenar la massa.
 4. Mentre es refreda el roux, posarem la llet en un cassó amb l’os de pernil, el polsim de la nou moscada i la deixarem bullir a foc baix fins que es redueixi un terç, d’aquesta manera la llet queda mes cremosa i no fa falta afegir nata.
 5. Una vegada bullida apaguem el foc, tapem la cassola i deixem infusionar.
 6. Una vegada que el roux esta fred, anem afegint a la cassola la llet en dos o tres cops i anem remenant amb un batedor de ma, fins que quedi ben barrejat. Posem la cassola al foc i deixem coure a foc baix uns 12 minuts, fins que vegem que la barreja te un aspecte llis, cremós i homogeni.
 7. Retirem la cassola del foc i afegim el pernil que teníem tallat i l’ou dur tallat ben petit. Remenem amb una cullera de fusta, perquè tot quedi ben barrejat. Provem per comprovar la sal, aboquem la massa en una safata sucada amb una mica d’oli i cobrim la safata amb paper film perquè no es sequi la part de sobre. Deixarem refredar tota la nit a la nevera.
 8. Al dia següent anirem fen les croquetes, ens sucarem una mica les mans amb oli perquè no se’ns enganxin i agafant petites porcions de la massa formarem les croquetes.
 9. Be arribat aquest punt començarem a arrebossar les croquetes, posem farina en un plat fons, en un altre posem la farina de galeta i en un tercer els ous debatuts. Agafem les croquetes i les passen una mica per la farina, després les passem per l’ou debatut i per últim per la farina de galeta. Jo aquest procés ho faig amb les mans, així que per fer-ho mes fàcil primer agafo totes les porcions de massa i les poso en una safata, després les passo totes per farina, després per ou i per últim totes per la farina de galeta.
 10. Una vegada arrebossades les anem posant en una safata o plat i tornarem a guardar a la nevera unes 2 hores.
  Posem oli en una cassó petit o una paella fonda, i quan està calent anem fregint les croquetes, quan estan daurades les traiem, posant-les a sobre de paper de cuina, perquè s’escorri una mica l’excés d’oli.
 11. Bé, ja podem servir, es una mica laboriós però de veritat que val la pena.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: AL CALIU DE LA CUINA

Origen: Croquetes casolanes de pernil ibèric.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.