Paella de fideus amb carxofes

Ingredients per a quatre persones:

 • 1,5 kg de carxofes
 • 1,5 l caldo de peix, en este cas he utilitzat un de rap que ja tenia congelat.
 • 500 g fideus del núm. 2
 • oli d’oliva
 • sal
 • pebre roig
 • safrà

Preparació:

El caldo de rap:

 1. En un perol amb aigua, aproximadament 2 litres, bullirem els caps i les espines del rap , (utilitzarem un cap i les espines de la cua), amb una ceba i 4 o 5 dents d’all, oli d’oliva i sal. El tindrem bullint uns 20 minuts.
 2. Podem utilitzar qualsevol tipus de caldo de peix que tinguem. Aprofiteu a la pescateria quan us lleven les espines del lluç, el cap, o de qualsevol altre peix que compreu, i no les tireu a les deixalles. Feu el caldo, que ja veieu que no costa res de fer i el congeleu, així ja el teniu preparat per a un altre plat.

Preparem la paella:

 1. Començarem sofregint la carxofa prèviament trossejada, salarem, i quan vegem que ja està ofegada afegirem una cullerada de postres de pebre roig i safrà. Sofregirem uns segons i afegirem els fideus que voltejarem per a què es barregen amb les carxofes sofregides, el pebre roig i el safrà.
 2. Després afegirem el caldo (prèviament calfat) i deixarem a foc fort, fins que comence a bullir. Deixarem bullint uns 5 minuts, el tastarem per a saber si cal afegir sal, i baixarem al mínim fins que es consumisca. Aproximadament uns 20 minuts.
 3. I ja està!!
 4. A gaudir.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: TASTAELMÓN

Origen: Paella de fideus amb carxofes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.