Coca de recapte

Ingredients per a 6 persones:

Per a la massa:

 • – 600 grams de farina
 • – 15 grams de llevat
 • – 5 grams de sal
 • – 1 got d’aigua tèbia
 • – 1 dit d’oli

Per al recapte:

 • – 8 tomates de penjar madurs
 • – 3 cebes mitjanes
 • – 6 albergínies mitjanes
 • – 4 llonganisses
 • – 3 primentons rojos mitjans
 • – All, julivert
 • – Sal, oli

Preparació:

 1. Començarem a fer la pasta de la coca, passant la farina per un sedàs i afegirem el llevat, l’aigua i la sal. Mesclarem bé tots els ingredients i amassarem la pasta uns deu minuts fins que quedi ben lligada (això serà quan no se’ns enganxi a les mans). La deixarem reposar unes quatre o cinc hores i quan hagi passat aquest temps afegim l’oli i tornem a amassar.
 2. A banda, rostim els primentons i les albergínies. Els pelem i els tallem en tires fines. Un truc per poder-los pelar bé és ficar-los dins d’una bossa de plàstic quan estan calents. Amb el mateix vapor, les pells aniran saltant. Passarem les cebes tallades per una paella fins que agarrin coloret. Els tomates i les llonganisses, els tallarem a rodanxes ben fines i els reservarem per utilitzar-los més tard.
 3. A la llauna del forn, estirarem la massa que hem preparat. Posarem la ceba i al damunt, farem una tira de primentó, una d’albergínia i una de llonganissa. Així, fins acabar de tapar tota la massa.
 4. Agarrem les rodanxes de tomata i les posem per damunt de la resta d’ingredients. Per acabar, farem una picada d’all i julivert amb oli i la tirarem per damunt de tota la coca. Abans de ficar-la al forn a 180º durant 20 o 30 minuts, afegirem un rajolet d’oli.
 5. Aquesta coca, la podeu fer de moltes altres maneres: amb sardina, amb els famosos rovellons, amb espinacs, amb seitons. Al vostre gust!!

Recepta extreta de “Lo Morter”

Origen: Coca de recapte

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.