Albergínies amb mozzarella i “kosho” de yuzu

Ingredients:

  • 3 albergínies,
  • 250 gr de mozzarella,
  • una cullerada de kosho

Preparació:

kosho yuzu/llimona i taronja o mandarina: 15 gr de ratlladura de pell de llimona (unes 4 llimones), 5 gr de ratlladura de mandarina o taronja (4 mandarines, dues o 3 taronges), 40 gr de xili vermell (sense llavors), 6 gr de sal

Tallem les alberginies a rondanxes, les fem a la planxa, i mentrestant tallem la mozzarella més o menys a mida de les albergínies. Les posem a sobre, una miqueta de kosho a cada una i al forn, al gratinador, en un plis les tindreu lliures. Això és un entrant que podem servir tal qual o com ho explica al llibre, amb una amanida de mesclum, bròquil i llenties, que el converteix en un plat únic.

Pel que respecta al “kosho” de yuzu, la veritat és que quasibé es impossible trobar yuzu fresc a Barcelona. Potser podeu arribar a trobar kosho de yuzu envasat. En qualsevol cas, el més semblant que jo vaig poder fer va ser comprar suc de yuzu (no precisament barat, més aviat tot el contrai) i afegir-ne una cullerada al kosho de llimona i taronja que havia fet i que heu de realitzar seguint les mides que us he donat. Ho poseu tot en un morter i apa, una estoneta de picar i llestos. Un kosho és una ratlladura de cítric, qualsevol, amb xili, en unes proporcions normalment semblant a les que us he donat, per no dir exactes. El que sí s´ha de complir és que la sal sigui el 10% del pes total d´ingredients. I com deia es conserva força temps a la nevera. I dona un toc molt especial a tot tipus de plats; arrossos, guisats, amanides, gratinats…

PUBLICAT ORIGINALMENT A: BOOONISSIM

Origen: Albergínies amb mozzarella i “kosho” de yuzu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.