“Challah” (pa jueu)

“Challah” (pa jueu)

Ingredients:

  • 400 gr de farina de mitja força
  • 200 gr de farina de força
  • 2 ous
  • 2 rovells d´ou
  • 190 grams d´aigua
  • 45 gr d´oli d´oliva
  • 45 gr de sucre
  • 11 gr de sal
  • 15 gr de llevat fresc de forner

Preparació:

Barrejarem primer les farines i l´aigua. Ho deixem reposar vint minuts, tapat, i després hi afegim la resta d´ingredients (menys 1 ou). Amassem per un espai d´uns deu o quinze minuts, cal tenir paciència, la massa ha de quedar llisa, sedosa. Podeu anar reposant, fer com cicles d´amassat, cinc minuts per deu de descans unes tres vegades. Costa una mica, s´ha de fer a consciència. Ho deixem fermentar en un bol unes dues hores untat amb oli, i tapat. Dividim la massa en tres parts iguals i les bolegem (les arrosseguem, o les fem lliscar sobre el marbre o la superfície on estigueu treballant apretant suaument amb les dues mans, com si li estiguessiu donant calor. Estirem les porcions per fer unes tires ben llargues i les trenem. Ho pintem amb ou batut lleugerament salat i deixem que fermenti de nou a dins del forn, apagat, amb un recipient que tingui aigua. Treiem la trena i escalfem el forn a 200 graus, tornem a pintar les trenes amb ou batut i les cobrim de llavors de rosella i les enfornem 10 minuts amb vapor d´aigua (tirant aigua sobre una safat calenta) i uns 40 minuts més aprox a 180 graus ja sense la safata. Aneu controlant per si el vostre forn va més o menys ràpid que el meu

PUBLICAT ORIGINALMENT A: BOOONISSIMANTERIORMENT: FOOD AND FOOT

Origen: “Challah” (pa jueu)

Un pensament sobre ““Challah” (pa jueu)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.