Cuixes de pollastre amb peu de porc i gambes.

Cuixes de pollastre amb peu de porc i gambes 01Cuixes de pollastre amb peu de porc i gambes 02Cuixes de pollastre amb peu de porc i gambes 03Cuixes de pollastre amb peu de porc i gambes 04Cuixes de pollastre amb peu de porc i gambes 05Cuixes de pollastre amb peu de porc i gambes 06Cuixes de pollastre amb peu de porc i gambes 07

Ingredients per 4 persones:

 • 4 cuixes de pollastre desossades.
 • 2 peus de porc bullits.
 • 12 gambes.
 • 2 cebes.
 • 3 grans d’alls.
 • 2 pastanagues.
 • 2 tomàquets madurs.
 • 1 got de brandi.
 • 1 fulla de llorer.
 • una branqueta de romaní.
 • 1 branca de canyella.
 • sal i pebre.
 • oli de oliva verge extra.
 • 2 gots de brou de pollastre.

Per la picada:

 • 4 grans d’alls.
 • un grapat d’avellanes.
 • julivert.
 • 3 llesquetes de pa.
 • 25 g de xocolata a la pedra.

Temps d’elaboració: 90 minuts.

Elaboració:

 1. Demanarem al nostre carnisser que ens desossi les cuixes de pollastre, una vegada a casa les rentem, les escorreguem i salpebrem. Penseu que contra mes grans siguin les cuixes millor us anirà per farcir-les.
 2. Per preparar el farcit de les cuixes, desossarem els peus de porc, que ja tindrem bullits(podeu mirar com fer-ho aquí). Una vegada desossats els tallem a trossets i reservem.
 3. Ara posem un rajolí d’oli en una paella i quan està calent posarem les gambes, deixem 2 minuts per cada costat, retirem del foc i deixem refredar. Una vegada fredes les pelem i tallem a rodanxes. Barregem les gambes amb els peus de porc i reservem.
 4. Estenem les cuixes que ja teníem desossades, les aplanem una mica i les anem farcint amb la barreja de peus de porc i gambes. Enrotllem les cuixes en forma de rul·lo i les lliguem amb cordill de cuina. Han de quedar tancades com un paquet perquè el farcit no surti pels costats.
 5. Amb la mateixa cassola que hem daurat les gambes afegim una mica mes d’oli i posem a rostir les cuixes. Quan estan ben rosses les retirem i reservem.
 6. Ara posem a la cassola la ceba ben trinxada, els all i la pastanaga tallada a rodanxes. Salpebrem i deixem confitar, uns 15 minuts.
 7. Passats el 15 minuts afegim, la fulla de llorer, la branca de romaní, la branqueta de canyella i el tomàquet sense pell, tallat ben menut. Deixem confitar uns 10 minuts mes, afegim el brandi i deixem confitar. Quan agafa la textura d’una melmelada afegim a la cassola les cuixes de pollastre, aboquem el brou, tapem la cassola i deixem fer a foc baix uns 45 minuts, amb la cassola tapada.
 8. Mentre es va fent el pollastre ens posem a fer la picada, posem les avellanes, les llesques de pa fregit, els alls pelats, el julivert i el xocolata. Posem una mica de sal i triturem fins que esta fet una pasta.
 9. Passats els 45 minuts que esta fent-se el pollastre, afegim la picada que hem preparat, rectifiquem de sal si es necessari, deixem uns 15 minuts mes al foc i ja podem retirar la cassola.
 10. Com sempre us dic, el temps de cocció que jo poso es aproximat ja que dependrà de quin tipus de pollastre feu servir, si es de pagès o no, etc. La millor manera de saber si el rostit està fet es punxar el pollastre i comprovar que està ben tou.
 11. Traiem les cuixes de pollastre de la cassola i retirem els cordills.
 12. Retirem de la cassola la fulla de llorer, la de romaní i la branca de canyella (això es important perquè si les triturem quedarien trossets a la salsa) . Passem la salsa de la cassola pel colador xinès o per una batedora, perquè ens quedi ben fina.
 13. Tallem les cuixes en rodanxes, les posem al plat o la safata i tirem una mica de salsa per sobre. La resta de salsa la podem posar en una salsera perquè cada comensal es pugui servir si ho desitja.

PUBLICAT ORIGINALMENT A: ALCALIU DE LA CUINA

Origen: Cuixes de pollastre amb peu de porc i gambes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.